vuk draskovic
Foto: Video/Nova.rs

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je u vidovdanskoj poruci, koju je uputio članovima i simpatizerima te stranke, ocenio da se "narod se hipnotiše obmanama da je Kosovo i danas u Srbiji", a da "Rusija i Kina garantuju da nije kako jeste i da Srbija ima ono što više nema".

On je naveo i da se dve decenije „poraz se prikazuje kao pobeda, a nepriznavanje istine i stvarnosti kao nacionalna obaveza“, kao i da je bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević „gurnuo Srbiju u kosovski boj sa najjačom oružanom silom sveta, da je rat izgubio, bezuslovno kapitulirao i bio prisiljen da državu Srbiju trajno povuče sa Kosova“.

„Izdajom Kosova i Vidovdana proglašavaju se i najave pregovora o zaštiti onog što nije izgubljeno. O zaštiti srpskog naroda na Kosovu, njegovog istorijskog i kulturnog nasledja. Protiv sporazuma su svi koji se protive Evropi u Srbiji. Izvan Srbije, protiv sporazuma su oni koji priželjkuju da Srbija postane njihova balkanska Venecuela ili Sirija“, napisao je Drašković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare