Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Prvi put u svojoj istoriji Niš ima gradonačelnicu - Dragana Sotirovski i zvanično će u narednom mandatu biti na čelu najvećeg grada na jugu Srbije, odlučili su odbornici na sednici skupštine sa 56 glasova za. Politikom se ne bavi dugo, iza sebe ima duži, 25-godišnji novinarski staž, dve i po godine je ipak u dresu naprednjaka i fotelji načelnice Nišavskog upravnog okruga, odakle je SNS prebacuje na mesto gradonačelnika.

Kako pišu Južne vesti, Dragana Sotirovski je 25-godišnju novinarsku karijeru krajem 2017. godine zamenila mestom načelnice Nišavskog upravnog okruga. Tada zvanično kao nestranačka ličnost.

PROČITAJTE JOŠ...

Ubrzo je, međutim, dobila i funkciju u stranci, vladajućoj Srpskoj naprednoj. Kada je zvanično postala članica nije poznato, ali jeste da je nakon nešto više od dve godine u stranačkom dresu došla na čelo grada. Prva je žena u istoriji Niša na toj poziciji.

To je danas zvanično potvrđeno, a čestitke su dolazile i pre izbora.

Da će Sotirovski zameniti Darka Bulatovića na mestu gradonačelnika u javnosti se spekulisalo i pre održanih izbora. Ona to zvanično nikada nije potvrdila – ni kada je ozvaničeno da je prva na listi SNS na lokalnim izborima, ni kada su prvi predali listu, ni kada su naprednjaci ubedljivo pobedili.

Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Iako je rekla da će odbornici kao prvi među jednakima odlučivati o tome, ranije je ipak priznala da o tome ne odlučuju predstavnici građana u lokalnom parlamentu, već da gradonačelnika bira Aleksandar Vučić.

Tada je rekla i da je Niš “skupa igračka”, da je to treći grad po veličini u Srbiji i da mu treba odlučan čovek koji može da predvodi sve Nišlije i da zaista kaže Beogradu šta je potrebno Nišlijama, šta treba da se menja i na koji način i da ne krije činjenično stanje – podsećamo.

Sotirovski je rođena Aleksinčanka, kako piše u njenoj zvaničnoj biografiji, a novinarstvom je počela da se bavi 1992. godine. 5 godina kasnije postala je dopisnik RTS-a iz Niša. Od 2011. do 2017. godine bila je urednica dopisništva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare