Dragana Rakic
Dragana Rakić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Demokratska stranka (DS) će pokrenuti postupak za razrešnje direktorke Predškolske ustanove u Pećincima Anite Volčevski zbog diskriminacije dece na osnovu političkog opredeljenja njihovih roditelja, rekla je danas potpredsednica DS Dragana Rakić.

Ona je na konferenciji za novinare ispred zgarde Skupštine Srbije rekla da će se zbog toga poslanici DS obratiti Upravnom odboru te ustanove, u čijem sastavu je vrtić i nadležnom ministarstvu

„To (diskriminacija dece po političkoj osnovi) je nedopustivo i mi to nećemo da trpimo i nećemo dozvoliti“, rekla je Rakić, koja je i poslanica DS u Skupštini Srbije.

Kazala je da insitucije u Srbiji ne funkcionišu, te ocenila da je direktorka predškoslske ustanove, umesto da radi po zakonu, postupala po nalozima „lokalnog biznismena i finansijera Srpske napredne stranke.

Rekla je da se direktorka ponela „krajnje neprofesionalno“ i da je, kako je kazala, pogazila profesiju.

Kazala je da je konferenciju za novinre, umesto u holu Skupštine Srbije, održala ispred zgrade parlementa u znak solidaranosti sa ljudima za koje ne važe osnovna prava u Srbiji.

Ranije je saopšteno da su deca u Pećincima ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi DS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar