Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da su predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i njegov "naprednjački režim" pokazali svoje "pravo lice, lice nasilja i brutalnosti".

„Nije im bilo dovoljno što su dali nalog policiji da hapsi mirne građane, da sa lisicama na rukama privodi žene, već su dali nalog svojim kriminalcima da motkama i bagerima krenu na narod koji se bori za zemlju, vodu i vazduh“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

„Napad na građane od strane naslednika SNS-ubica Belivuka i Sandokana je poslednji trzaj odlazeće nenarodne vlasti koja je spremna da nahuška ljude jedne na druge i do krvi brani svoj opljačkani plen.
Upozoravamo Vučića i kamarilu da ne izazivaju sukobe i nasilje, da prestanu da privode građane i hapse ih zbog mirnog protesta“, rekao je Đilas i dodao:

„Pozivamo sve članove i aktiviste SSP-a da se u još većem broju odazovu pozivu građanskih pokreta u borbi za pravo na život u Srbiji.“

Podsetimo, danas su širom Srbije bile blokirane saobraćajnice zbog usvajanja zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i o eksproprijaciji. U Beogradu je bila blokirana Mostarska petlja, kao i auto-put kod Sava centra, gde su pristalice SNS-a pokušavale da probiju blokadu puta.

Bonus video – Sukob demonstranata i pripadnika SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare