Dragan Đilas, Dragan Djilas, sud, Katanićeva
Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reagujući na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da vrši pritisak na sudije i tužioce, a zatim i na reči premijerke Ane Brnabić da će iz nekih drugih država uskoro stići podaci o njegovim računima u inostranstvu, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da ne komentariše izjave političara u čije mentalno zdravlje sumnja.

Đilas je danas ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva govorio o krivičnim prijavama koje je podneo protiv predsednika Aleksandra Vučića i još četiri osobe, zbog sumnje da su falsifikovali dokumenta kojim se navodno dokazuje postojanje njegovih računa na Mauricijusu i u Cirihu.

Tom prilikom postavljeno me je pitanje da prokomentariše izjave predsednika i premijerke.

“Ja ne komentarišem izjave političara, a osebno ne onih u čije mentalno zdravlje i mentalne sposobnosti sumnjam. Znači, ne gledam ove televizije, ponekad mi neko javi šta pričaju, vidim na Tviteru kako izgleda predsednica Vlade dok priča besmislice da sam najbogatiji čovek u Evropi, kakve grimase pravi i kako se valja po onom stolu, meni to ne izgleda dobro pravo da vam kažem”, rekao je Đilas.

Na pitanje da li on ima nekih informacija o tome da se u drugim državama istražuju podaci o njegovim firmama kaže:

“Nemam nikakve informacije jer nikakvih informacija ne može da bude. Ja sam svoju furmu registrovao u Srbiji, moje firme u svim zemljama bivše Jugoslavije su bile vlasništvo firme iz Srbije, sav prihod je ovde donet, ovde je plaćen porez, kad je firma prodata ceo prihod je ovde donet, plaćen porez preko dva miliona evra, ja zaista nemam o čemu da razmišljam. Ja račune nemam, ono što sam otvorio kompaniju u Švajcarskoj sam prijavio Narodnoj banci”, zaključio je Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare