Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pokret "Dosta je bilo - Suverenisti" pozdravili su načelni dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranka o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, kao i najavu njihovog zajedničkog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

U saopštenju se navodi da će DJB-Suverenisti imati svog kandidata na predsedničkim izborima i podseća da su strategiju za predsedničke izbore objavili u aprilu ove godine, ali se ukazuje da će naredne godine biti dominantni vanredni parlamentarni izbori.

Ističe se da je zadatak svih opozicionih lista da izvedu što više svojih glasača na izbore i da oni glasaju i na predsedničkim izborima, a zajednički cilj je da se dođe do drugog kruga i ukoliko se u tome uspe, Aleksandar Vučić će izgubiti izbore.

Dodaje se da su predsednički izbori borba za izlaznost i za drugi krug, a da je sve ostalo politikanstvo i pokušaj nametanja svojih kandidata i borba unutar opozicije za prevlast, kao što je to svojevremeno bilo sa kandidaturom Saše Jankovića.

„Da bi došlo do promene vlasti, jedna lista i jedan kandidat nije dobra strategija, što nam je smena vlasti u Crnoj Gori jasno pokazala. Biračko telo u Srbiji je raznoliko i ideja da će se birači ujediniti oko borbe protiv Vučića i zaboraviti na suštinske programske i političke razlike je velika zabluda i potcenjivanje birača“, navodi se u saopštenju.

Pokret DJB-Suverenisti smatra da je za uspeh na izborima, posebno u Beogradu, neophodna saradnja svih relevantnih opozicionih lista koja podrazumeva međusobno nenapadanje, koordinaciju kontrole izbora i dogovora da u drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko ga bude, svi podrže opozicionog kandidata koji dobije najviše glasova.

BONUS VIDEO: Biljana Đorđević: Jedan kandidat za predsedničke, u više kolona na parlamentarne izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar