Vuk Stanić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Odbornici Skupštine grada Beograda posle dva meseca ponovo zasedaju sutra. Ono što je interesantno jeste da će u prvoj tački raspravljati o dodeli stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih žrtava. Za svaku pohvalu, ako je reč samo i isključivo o želji novog gradskog rukovodstva da pomogne ovim ljudima. Trag sumnje, ipak, bude reči “nemam problem da vas podržim, ali ću imati problem ako me zaboravite” koje je izgovorio bivši odbornik POKS Vuk Stanić na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, kada je odlučio da iz opozicije pređe u tabor vlasti. Stanić je ratni veteran…

Pročitajte još...

“Što se tiče SPS-a, vi ste se u ratovima 90-ih pokazali kao patriotska stranka, niste priznali Kosovo i svaka čast na tome, ali ukinuli ste subvencije za ratne veterane i to vam zameram. Pogledajte moju radnu knjižicu, nemam pet godina radnog staža, zato što radimo za privatnike“, rekao je Stanić na konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta, objašnjavajući zašto je doneo odluku da bude jedini odbornik opozicije koji će tog dana glasati.

On je s govornice poslao i poruku većini koju čine SNS i SPS, a čiji kandidat za predsednika Skupštine je Nikola Nikodijević:

„Nemam problem da vas podržim, ali ću imati problem ako me zaboravite.“

Zato prva tačka dnevnog reda današnjeg zasedanja gradskog parlamenta, budi izvesnu sumnju, da je došlo na naplatu ono “podržaću vas, ali…”.

Vuk Stanić Foto:Nova.rs

“Predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog donacijama Vlade Japana”, piše u dnevnom redu u tački broj jedan.

Odbornik Vuk Stanić rekao je u izjavi za „Novu“ da ovaj predlog ne predstavlja rezultat njegovog dogovora sa naprednjacima, već da je u pitanju predlog koji dolazi od predsednika Skupštine Nikole Nikodijevića koji je ovo stavio na dnevni red.

„Jako bih voleo da su poslušali moje zahteve i ideje, te da je zbog toga ova tačka na dnevnom redu, ali verujte mi da to nema veze sa mnom“, istakao je on za Novu.

Odbornici će, zatim, mahom o javnom linijskom prevozu putnika, o obrazovanju gradskog štaba za vanredne situacije, o bezbednosti saobraćaja…

Na spisku predlog akata o kojima se odlučuje po skraćenom postupku dosta je zanimljivije, pa će odbornici glasati o predlozima za razrešenje i imenovanje direktora u pojedinim javnim preduzećima koje su u vlasništvu grada, ali i o članovima upravnih i nadzornih obrod au ovim preduzećima, a na tapetu će biti i školski odbori, kao i u stalnim radnim telima Skupštine grada.

BONUS VIDEO: Vuk Stanić, isključeni član POKS-a, glasao za Nikodijevića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar