Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas Srbe sa Кosova i Metohije da bojkotuju, kako je rekao, nelegalne izbore za skupštinu Кosova, istakavši da je poziv Vlade Srbije i Aleksandra Vučića upućen građanima Srbije da glasaju na tim izborima "sraman čin izdaje“.

„To su nelegalni izbori za tzv. skupštinu nezavisnog Кosova, koju zakoni i Ustav Srbije ne
priznaju. Ali, Aleksandar Vučić i njegov režim ih iz nekog razloga priznaju i tako otvoreno rade na uspostavljanju pune nezavisnosti tzv. Кosova“, ističe Đorđević.

On je pozvao na bojkot Srbe na Кosovu i Metohiji, kao i raseljene Srbe sa Кosova u centralnoj Srbiji na koje se, kako je rekao, ovih dana vrši veliki pritisak da glasaju.

Pročitajte još...

„Građanima treba da bude jasno da se ne radi ni o kakvim pokrajinskim izborima, već izborima za skupštinu nezavisnog Кosova, kojoj ne treba davati podršku ni legitimitet“, kaže Đorđević.

Lider pokreta Oslobođenje objasnio je da bojkot ujedno znači i „uskraćivanje podrške kriminalcima iz Srpske liste, koji su okupirali srpske sredine na Кosovu i Metohiji i zaveli strahovladu“.

„Od Srba se očekuje da izađu na te izbore i slepo daju poverenje Srpskoj listi, koja će onda da ode u Prištinu, da u ilegalnom parlamentu sedi sa ratnim zločincima iz OVК i da zajedno rade na nezavisnom Кosovu.“ Đorđević je istakao da pozivanje i organizacija izbora za „parlament separatističke kvazi- države na teritoriji Republike Srbije“ predstavlja krivična dela protiv suvereniteta Srbije, koja su definisana u Кrivičnom zakoniku.

„Aleksandar Vučić je ovim aktom počinio krivično delo priznavanje kapitulacije ili okupacije i krivično delo ugrožavanje teritorijalne celine, za koje su predviđene zatvorske kazne. Poručujem Aleksandru Vučiću i njegovim saučesnicima da će pre ili kasnije krivično odgovarati za ovu izdaju“, zaključio je predsednik pokreta Oslobođenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar