Foto: Nova S

Marko Đurić je rekao da im ja spočitavam, citiram, neprincipijelnost prema ratnim zločincima. Dobro je znati da su i oni potpuno svesni da pregovaraju i dogovaraju se sa ratnim zločincima. Hvala Marku Đuriću što je to potvrdio srpskoj javnosti, rekao je predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević odgovorajuži na optužbe funkcionera SNS i budućeg ambasadora Srbije u SAD u vezi sa optužnicama za ratne zločine protiv lidera Oslobodilačke vojske Kosova.

„Pokušaji relativizacije kroz izvrtanje istine i medijske napade ne mogu da sakriju da Vučić i njegovi funkcioneri već osam godina, od Briselskog sporazuma pa do danas, trguju Kosovom kao na pijaci i to sve rade sa ljudima optuženim za najteže zločine nad Srbima: za masakre, ubistva, kidnapovanja, vođenje koncentracionih logora, uništavanje sela, manastira i crkava. Za to vreme, SNS je tim zločincima dao sve: uspostavili su granicu između Srbije i Kosova, povukli su srpske institucije sa severa pokrajine, dali su im energetiku i telekomunikacije, a sada su im dopustili i međunarodno priznanje. Zauzvrat nisu dobili ništa za Srbiju, bar ne javno. Pitanje je šta su dobili za sebe lično”, navodi Đorđević.

Marko Đurić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Marko Đurić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider pokreta Oslobođenje kaže da je Marko Đurić za svoje učešće u ovoj sramnoj trgovini nagrađen pozicijom ambasadora u Vašingtonu, gde kako Đorđević kaže „treba da osigura da se dogovori o
konačnom priznanju Kosova sprovedu do kraja“.

„Javnost Srbije se dobro seća kampanje protiv Olivera Ivanovića koju je vodio Marko Đurić, a posle koje je Oliver ubijen, kao i nečuvenih napada na blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija koji se usprotivio njihovoj izdaji Kosova i Metohije. Jasno je da je on saučesnik u Vučićevoj prodaji Kosova“, rekao je Đorđević i dodao:

„U rešavanju budućeg statusa Kosova, Srbija mora poštovati Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije. Vučić i Đurić se iz nekog razloga žure da što pre završe posao oko Kosova, iako je jasno da je Srbija sada u prednosti, jer su kosovski funkcioneri i osnivači te kvazi-države sada optuženi za ratne zločine. Pa zašto onda žure? Šta god da su im obećali u zamenu za Kosovo, treba da znaju da će narod Srbije nakon oslobođenja poništiti svaki njihov potpis. Poništićemo i vratićemo sve ono što su predali Tačiju i njegovim ratnim zločnicima za ovih osam godina izdaje“, zaključuje Đorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare