Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ministar za rad i član Predsedništva SNS Zoran Ðorđević izjavio je danas da se Srbija nikada nije mešala u unutrašnja pitanja bilo koje zemlje, pa ni Crne Gore, kao i da su napadi Mila Đukanovića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića sramni i besmisleni.

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović je sinoć u intervjuu za Njuzmaks Adria optužio Vučića za jaku medijsko-političku agresiju Beograda uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, jer je, kako tvrdi, srpski predsednik „davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori“.

Ðorđević je, reagujući na Ðukanovićeve tvrdnje, ocenio da predsednik Crne Gore i DPS-a nije rasmišljao o posledicama odluka kada je priznavao lažnu državu Kosovo, otimao svetinje, kao i kada je na proslavu Oluje slao svoje generale i trudio se da smanji broj Srba u Crnoj Gori.

„Međutim, kada izgubi izbore onda je za njega jedini krivac predsednik Srbije, a trebalo bi da zna da krivicu prvo treba da traži u sebi i svojim lošim odlukama i postupcima“, rekao je Ðorđević, a saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ðorđević je istakao da Vučić ima jasnu politiku, a to je da Srbija bude ekonomski jaka i da ima najbolje odnose sa svim zemljama u regionu.

„To su ciljevi od kojih nećemo odustati i za čije ostvarenje ćemo se boriti i zalagati iz dana u dan“, naglasio je Ðorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare