Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Generalni sekretarijat predsednika Republike

Skupštini Srbije dostavljen je predlog kandidata za predsednika Vlade, koji je uputio šef srpske države Aleksandar Vučić. U dokumentu se navodi da je predsednik odbrao Anu Brnabić za mandatarku zbog toga što poseduje "stručne i lične kvalitete" za obavljanje funkcije premijera.

Vučić je naveo da ukazuje poverenje Ani Brnabić, jer je u prethodnom periodu „vredno i naprono radila“.

Pročitajte još...

„Smatram da Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverila me je da može da obezbedi izbor Vlade. Ukazujem svoje poverenje Ani Brnabić, imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila čime je pokazala posvećenost i stručnost u obavljanju odgovorne i zahtevne funkcije predsednika Vlade. Novi predsednik Vlade Republike Srbije svojim predanim radom i energijom nastaviće da radi na daljoj realizaciji strateških ciljeva naše zemlje, sprovodi reforme realnog i javnog sektora što će obezbediti dalje poboljšanje opšteg ambijenta i ubrzanje započetih procesa na evropskom putu Srbije“, navodi Vučić.

Foto: Generalni sekretarijat predsednika Republike

On u svom dopisu navodi i šta će biti zadatak nove/stare premijerke.

„Zadatak predsednika Vlade je da bude posvećen očuvanju mira i stabilnost i da se u odgovorno suočava sa svim izazovima tokom obavljanja ove nimalo lake dužnosti, u cilju bolje budućnosti svih građana Republike Srbije“, navodi Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da po treći put poverenje pokloni Ani Brnabić. Aktuelna premijerka tako je dobila još jednu priliku da sastavi kabinet u Nemanjinoj 11, čime je potvrđeno da je osnovni kriterijum za dobijanje važne funkcije u državi lojalnost prema glavnom šefu.

„Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade Srbije, ali taj mandat Vlade neće trajati kraće. Doći će do promena 2024. godine, ali je veoma važno da ona ostane predsednik vlade da bismo mogli da nastavimo da radimo na rešavanju prebolema za jesen i zimu ove godine. Veoma je važno da to radi neko ko je iskusan i koga imam veliko poverenje. Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj vladi, biće potpredsednik vlade svakako. Što se tiče Ivice Dačića, moram da kažem da će on imati značajnu ulogu i funkciju u državnom aparatu. I to ukazuje poverenje koje imam u njih troje. Dačić, pored važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti. To je ono što već sad mogu da vam otkrijem. I naravno, Siniša Mali, biće potpredsednik Vlade Srbije“, naglasio je on.

BONUS VIDEO: Kako je Vučić predložio Anu Brnabić za predsednicu Vlade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)