Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Povodom „Pandorinih papira“, međunarodnog projekta u kojem je učestvovalo 600 novinara širom sveta, koji su došli u posed miliona dokumenata, procurelih iz agencija koje osnivaju ofšor firme,urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović kaže da je to velika stvar koja je tek počela. On je najavio da će svaka dva dana KRIK objavljivati novu priču. Nagoveštava da ima i „jača priča“ od prvoobjavljene o ministru finansija Siniši Malom, u kojoj su priloženi dokazi o tome da je bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Kupio ih je preko dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva, čiji je takođe bio vlasnik.

Na pitanje šta će se dalje desiti, on kaže da su ovo autentična dokumenta, ali da misli da Mali neće dati odgovore.

„Ovo je situacija koja zahteva odgovor tužilaštva i Agencije za sprečavanja korupcije, on nije prijavio vlasništvo nad ovim stanovima, tu treba da uleti tužilaštvo – odakle njemu sav taj novac. Ovo je jedna od top pet priča na globalnom nivou, u vezi sa Pandorinim papirima“, navodi Dojčinović za N1.

Na pitanje da li očekuje reakciju provladinih tabloida, on kaže da „nažalost, ne očekujem neku reakciju, imajući u vidu zemlju u kojoj živimo“.

„Da li će se nešto ozbiljno pokrenuti – nažalost sumnjam. Plašim se da će nadležni da ignorišu stvari, jer se bavimo ljudima iz vrha vlasti“, ocenjuje Dojčinović.

On dodaje da o stanju u društvu govori i sinoćnje izveštavanje RTS o Pandorinim papirima, u kojem je javni servis govorio o aferama širom sveta, uključujući i priču MANS-a o Milu Đukanoviću i njegovom sinu, a da ni jednom rečju nije spomenuo Sinišu Malog ili ijedan ovdašnji slučaj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare