Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs, shutterstock

Nakon što su nedavno mediji pisali o tome da premijerka Srbije Ana Brnabić do sada nijednom nije bila na Kosovu, iako iza sebe ima već dva mandata, danas su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštili da će u premijerka Brnabić u ponedeljak boraviti na severu Kosova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnevnoj poseti Kosovu zajedno sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem i direktorom Kancelarije za IT i eUpravu Mihailom Jovanovićem.

Ona će svoju prvu posetu Kosovu od kada je postala premijerka Srbije započeti u Kosovskoj Mitrovici, gde će obići prvi multimedijalni centar na Severu, kao i Duhovnu akademiju.

Pročitajte još...

Nakon toga, premijerka Srbije će posetiti manastir Banjska u opštini Zvečan, a zatim će obići socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević u Leposaviću.

Ova porodica se zvanično useljava u novu kuću, koju je izgradila Vlade Srbije.

Svoju posetu Leposaviću premijerka će završiti obilaskom porodičnih poljoprivrednih gazdinstva.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da je poseta premijerke Srbije najavljena 1. septembra, 72 sata pre same realizacije, a u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

„Poseta predsednice Vlade Srbije Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM“, poručili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ana Brnabić na čelu Vlade Srbije je još od 2017. godine i to u dva mandata. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Brnabićki je dao novi treći mandat, navodeći da će ona biti premijerka Srbije do 2024. godine.

Mediji su se nedavno bavili upravo time što Brnabićka za sve ovih pet godina nijednom nije otišla na Kosovo kao premijerka Srbije.

Jedina njena najava da će posetiti Kosovo bila je tokom jednog televizijskog gostovanja 2017. godine, ali nije precizirala kada.

Inače, predstavnici Vlade Kosova ranije su potvrdili da kosovske vlasti nisu doneli nikakvu zabranu ulaska Ani Brnabić, te iz toga proističe da je malo verovatno da je to bio razlog zašto Ana Brnabić nije posetila Kosovo do sada.

U prethodna dva mandata, od 2017. do sada, Ana Brnabić nijedno nije posetila Kosovo i Metohiju. Kako je ranije pisao dnevni list „Danas“ sve je ostalo na planovima iz 2017. kada je, gostujući na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom, najavila da planira da poseti Kosovo ali nije precizirala kad.

***
BONUS VIDEO – Ana Brnabić dočekala Edija Ramu na beogradskom aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare