Milorad Dodik i Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je večeras da je na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu dogovorena poseta Vučića Republici Srpskoj krajem februara ili početkom marta.

„Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gde bi se održala zajednička sednica dve vlade i Saveta za saradnju o specijalnim vezama, koji čine predsednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku“, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).

Vučić je danas posle razgovora s Dodikom objavio na Instagramu da će u narednih mesec dana posetiti više mesta u Republici Srpskoj, „posebno siromašne opštine, za koje će Srbija pripremiti značajnu finansijsku pomoć i podršku u infrastrukturnim projektima“.

Dodik je preneo da je s Vučićem razgovarao o „svim važnim i aktuelnim temama“, uključujući Kosovo.

„Međunarodni faktor, pre svega SAD, Nemačka, Francuska i Velika Britanija, pokušavaju da svoju raniju brljotinu u vezi sa priznanjem Kosova dovedu do kraja tako što bi naterali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj“, ocenio je Dodik.

Po njegovim rečima, najvažnije je da se „očuva pregovaračka pozicija“.

Dodik je naveo da je s Vučićem razgovarao i o zajedničkim projektima – izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače, za šta je Srbija donator, kao i projektima za aerodrom Trebinje i HE „Buk Bijela“ na Drini.

***

BONUS VIDEO – Zašto je Dodik odlikovao Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar