Dobrica Veselinović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dobrica Veselinović iz Pokreta Ne davimo Beograd dobio je rešenje za prinudnu naplatu kazne zbog organizacije javnog okupljanja u iznosu od 40.000 dinara.

Rešenjem se nalaže plenidba zarade Dobrice Veselinovića zbog organizacije okupljanja „Srce za Davida“ koji je pre tri godine organizovan u centru Beograda kao reakcija na masovna hapšenja građana u Banjaluci.

„Mi smo na meti Srpske napredne stranke i njenih satelita, od svog nastanka. Pored ovih sudskih procesa kojima pokušavaju da nas sabotiraju i opterete, prisluškuju nam telefone, a često su naši aktivisti praćeni. Ono što je karakteristično za ove napade je da se oni po pravilu dešavaju kada skrenemo pažnju javnosti na štetne poteze vlasti ili kada organizujemo proteste“, izjavio je Veselinović i dodao:

„Na primer kada smo se zajedno sa 80.000 građana usprotivili seči šume na Košutnjaku, u roku od samo nedelju dana, čak tri puta su pokušali da nam upadnu u prostorije. Ovi napadi nam govore da smo na pravom putu.“

Kako se navodi u saopštenju ovog pokreta, ovo rešenje o prinudnoj naplati kazne Veselinoviću dolazi dan uoči „Protesta protiv državnog kriminala“ koji se organizuje u Beogradu.

„Ovo je samo jedan od preko 30 procesa koji su se vodili ili se vode protiv aktivista Ne davimo Beograd. Dok se aktivisti i nepodobni građani progone, najviši državni vrh prolazi nekažnjeno vršeći najteža krivična dela“, navodi se u saopštenju.

Ne davimo Beograd podseća da je ovaj pokret i Veselinović lično, nedavno tužila firma „Milenijum tim“ koja za naknadu štete traži 100.000 evra.

„U pitanju je kompanija bliska Siniši Malom, koja se bavi izgradnjom Beograda na vodi“, tvrde u ovom pokretu.

Oni tvrde da srpsko pravosuđe sa jedne strane „progoni one koji se usude da ukazuju na kršenja zakona i kritički govore o vlasti“, a sa druge „najviši državni funkcioneri prolaze nekažnjeno u vršenju najtežih krivičnih dela“.

„Imena ministara Siniše Malog, Nebojše Stefanovića ili Aleksandra Vulina sinonim su za kriminal. U nedavno objavljenim Pandora papirima dobili smo i potvrdu da ljudi na najvišem državnom vrhu posluju po ofshore destinacijama i skrivaju imovinu koju su stekli kršeći zakone. Srpska napredna stranka je političko krilo državnog kriminala i služi kao kišobran za najteža kriminalna dela“, naveo je Ne davimo Beograd.

Oni tvrde da se srpsko pravosuđe nalazi u „crvenoj zoni iz koje neće biti povratka ukoliko se odlučno ne suprotstave daljoj kriminalizaciji društva“.

Ne davimo Beograd je pozvao građane da im se pridruže sutrašnjem protestu ispred Republičkog javnog tužilaštva, u Nemanjinoj 22, sa početkom u 12 časova.

Bonus video – Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar