Dragoljub Bakić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Arhitekta Dragoljub Bakić preminuo je danas u 84. godini, a veliki broj političara oprostio se od čoveka koji je umnogome zadužio Beograđane.

Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ Mila Popović napisala je da se Bakić do poslednjeg dana borio za Beograd.

„Napustio nas je Dragoljub Bakić, arhitekta i veliki borac. Do poslednjeg dana se borio za naš Beograd. Hvala mu“, napisala je ona na Tviteru.

I predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zahvalio se Bakiću na svemu i poručio da se borio za bolju Srbiju.

„Arhitekta Bakić je bio intelektualac u pravom smislu te reči, jer se borio za javni interes, za bolju Srbiju. Hvala ti na svemu“, naveo je Lutovac.

Koopredsednica „Zajedno“ Biljana Stojković poručila je da je Bakić bio sagovornik velikog srca, kao i šef odborničke grupe „Ujedinjeni“ Dobrica Veselinović.

„Danas je preminuo Dragoljub Bakić, veliki borac za bolji, održiviji i zeleniji Beograd. Bio je tu od samih početaka Ne davimo Beograd i nesebično nam pomagao na javnim raspravama, tribinama, protestima, kampanjama, na ulicama. Hvala na svemu i počivaj u miru dragi Dragoljube“, napisao je Veselinović.

Arhitekta Dragoljub Bakić preminuo je u 84. godini života. Bakić je rođen 1939. godine u Kragujevcu.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1962. godine.

Od 1963-2001. zaposlen u Energoprojektu kao arhitekta, u birou Arhitektura – Urbanizam, odnosno Ateljeu 5 koji je osnovao sa suprugom Ljiljanom Bakić, sa kojom je najčešće radio u koautorstvu. Tokom 1970. godine boravio je u studiju Alvara Alta kao stipendista Energoprojekta. Autor je brojnih objekata i urbanističkih celina u Srbiji / Jugoslaviji, Kuvajtu, Zambiji, Iraku, Zimbabveu, Južnoafričkoj Republici, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Bugarskoj, Danskoj, Švajcarskoj, Poljskoj, Grčkoj, Maleziji, Venecueli i Japanu.

Bonus video: Dragoljub Bakić: Nama se ovaj režim ruga!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar