Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Nakon što je najavio povlačenje iz politike, poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na Instagramu je objavio pismo svojim partijskim "saborcima" u kojem im poručuje da ga "očiste". Đukanović kaže da je čuo da ga kolege iz stranke krive za lošiji rezultat na izborima, i to zato što je preuzeo slučajeve bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović i bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića.

Đukanovićevo pismo prenosimo u celosti:

„Posle izbora načuo sam određene glasine kroz šaputanje od nekih partijskih kolega, a u poslednje vreme one su postale sve glasnije, kako sam ja jedan od krivaca za nešto lošiji rezultat stranke na izborima. Razlog je posao kojim se bavim, jer Bože moj sramno je da kao advokat branim osumnjičene za krivična dela. Valjda da sam lekar trebalo bi da me bude sramota ako bih nekog operisao ili ga primio na pregled. Кako god, kriv sam zato što stalno držim slovo o moralu, a eto, sram me bilo, branim kriminalce i to je najdirektnije uticalo da loše prođemo na izborima. Problem je što branim Aleksandra Jovičića i Dijanu Hrkalović kao bivše funkcionere stranke. Zapravo, generalno je problem što uopšte se time bavim.

U pravu ste gospodo.

Sram me bilo što se bavim poslom za koji sam se školovao. Sram me bilo što nisam kupio diplomu i što sam učio. Sram me bilo što ne zidam zgradurine i ne pravim kombinacije. Sram me bilo jer ne zastupam nijedno državno i javno preduzeće. Sram me bilo što za sve vreme vlasti nisam se iz roditeljskog stana preselio na Dedinje, nisam otišao u ”Beograd na vodi”, К-distrikt ili neku sličnu lokaciju. Sram me bilo jer se ne borim za stranku. Sram me bilo što verovatno nikada ništa nisam doprineo Srpskoj naprednoj stranci, jer sam se uvek skrivao i nisam smeo da se bilo kom ko nas je napadao suprotstavim, a samo sam čekao da se uvalim u fotelju kako inače dolikuje meni kao intersdžiji.

Sram me bilo što nikada nijedan udarac u političkom smislu nisam dobio braneći stranku, dok ste vi tako hrabro jurišali golim grudima na bajonete. Sram me bilo za mnogo toga i slažem se sa vama da sam najveći krivac za naš nešto lošiji rezultat. Posebno sam kriv jer sam u kampanji imao gotovo sto televizijskih nastupa, što je loše uticalo na naš rezultat, jer me narod mrzi iz dna duše. Bilo bi bolje da ste se vi makar negde pojavili i tada bismo dobili eksploziju u procentima.

Elem, dragi moji ”saborci”, zaista sam shvatio da nisam dostojan da se borim za neku bolju Srbiju. Tako nemoralan čovek kao što sam ja jednostavno mora da bude obeležen kao zlikovac, a ne da širi slovo o moralu. Kada se krene sa čišćenjem stranke, pa eto za početak ja vam predlažem da mene očistite.

BONUS VIDEO: Slučaj Hrkalović – Ima li šta neobično što je njen novi zastupnik naprednjak Vladimir Đukanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare