Foto: Vladislav Mitić

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi nova gradska vlast u Beogradu, koju bi činilo 56 odbornika iz Srpske napredne stranke (SNS) i SPS-a imala legitimitet da vodi glavni grad.

Đukić Dejanović je agenciji Beta kazala da bi one stranke koje su dobile najveći broj glasova u Beogradu trebalo da odluče da li je potrebno da se ide na prevremene izbore kako bi se legitimitet pojačao.

„Ne vidim da nema legitimiteta, ali razumem potrebu da legitimitet bude pojačan na narednim prevremenim izborima“, rekla je potpredsednica SPS-a.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da ukoliko najveća opoziciona lista bude želela prevremene gradske izbore u Beogradu, da su oni spremni za ponavljanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smatramo da je logično da ima neka pauza od šest meseci, ali ako budu insistirali, mi nemamo problem ni ranije da idemo na izbore“, rekao je Vučić.

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) u gradskom parlamentu, u kojem je 110 odborničkih mesta, biće 48 odbornika sa liste SNS-a, osam iz SPS, četvoro iz Srpske stranke Zavetnici, 26 iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda, sedam iz DSS-POKS, 13 iz koalicije Moramo i četiri iz Dveri-POKS.

BONUS VIDEO: Ivković Izbori za 6 meseci rizični čak i za vlast

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare