izbori 2020
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović reagovao je na kampanju #NisamPrijavila, ali umesto da zaštiti žene koje su pretrpele neki vid nasilja i stane u njihovu odbranu, kritikovao je feministkinje tvrdeći da je "njihova zloupotreba nasilja u porodici da bi se muškarac marginalizovao i izgubio svoju ulogu u društvu i porodici užasna".

„Tviter“, ali i druge društvene mreže, za dva dana preplavile su objave žena pod haštagom #NisamPrijavila koje su delile svoja iskustva vezana za zlostavljanja od muškaraca, najviše seksualnog, fizičkog i psihološkog i objašnjavale svoje razloge zbog kojih nisu imale snage da to prijave policiji, tužilaštvu, prijateljima, porodici.

Za samo dva dana, više od 15.000 objava napisale su žene i devojke iz Srbije i regiona, koje su pretrpele neki vid nasilja i silovanje.

Međutim, umesto da stane u njihovu odbranu Đukanović, koji je inače advokat, kao reakciju na ovu kampanju na Tviteru je „izvukao“ snimak jedne emisije od pre četiri godine u kome je predstavljeno istraživanje Autonomnog ženskog centra o seksualnom i rodno zasnovanom nasilju među mladima pod naslovom “ Patrijahalno vaspitanje uzrok neprepoznavanja nasilja“.

To mu je bio povod da se „obruši“ na feminiskinje, optuživši ih da vrše najgoru torturu nad društvom i da uništavaju srpsku porodicu.

„Ne postoje gori nasilnici od feministkinja. Vrše najgoru torturu nad društvom, siluju nas budalaštinama i svim silama se uprežu da unište srpsku porodicu. Ova ogavna zloupotreba nasilja u porodici da bi se muškarac marginalizovao  i izgubio svoju ulogu u društvu i porodici je užasna“, napisoa je Đukanović na svom tviter nalogu.

Ova Đukanovićeva objava izazvala je veliki broj kritika i nezadovoljstva među korisnicima ove društvene mreže.

****

BONUS VIDEO: #NisamPrijavila: Kako sistem štiti nasilnike?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar