Vladimir Đukanović i Miodrag Majić Foto:Goran Srdanov/Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanik Srpske napredne stranke, advokat Vladimir Đukanović, i sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić imali su raspravu na Tviteru u kojoj su se spominjali obraz, stid i preskakanja stepenica u napredovanju. Završeno je pozivom sudije Majića da uporede biografiju, kvalifikacije, zvanja, rezultate rada, objavljene radove, predavanja, nagrade...

Raspravu je započeo Đukanović.

„Gospodine @misamajic imate li makar trunku obraza kada sebi dajete za pravo da etiketirate ljude koje nikada niste ni videli, ni upoznali? Imate li stida da govorite o stanju u pravosuđu baš vi koji ste sve moguće stepenice u napredovanju volšebno preskočili? Razumem želju onih na čijim travnjacima ste rado viđen gost. Oni žele da drže pod kontrolom naše pravosuđe i obilato finansiraju vašu organizaciju preko koje vrše užasan pritisak na sudije i tužioce.Vas žele na čelu našeg pravosuđa. Otuda,samo nemojte vi o nezavisnosti da govorite“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Podršku mu je odmah dala i poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević.

„Koliko bi vremena trebalo npr tom etičkom odboru da ispita napredovanje sudije Apelacionog suda koji se pojavljuje u političkim emisijama i godinama unazad vodi kampanju zapravo protiv pravosuđa? Javno ruši vlast i daje podršku opozicionim partijama, ali poslanici ne smeju o tome!“, napisala je ona.

Sudija Majić je odgovorio Đukanoviću.

„Poštovanje kolega. Long time no see. Ne znam na koga mislite kada govorite o etiketiranju. Kao i obično govorim o negativnim pojavama od kojih je sukob interesa koji prepoznajem u Vašim kumuliranim funkcijama jedna od. Ne mislim da je bilo nužno da Vas prethodno „vidim i upoznam“ kako bih to shvatio. Što se tiče mog napredovanja, ništa lakše. Pozivam Vas da uporedite moju biografiju, kvalifikacije, zvanja, rezultate rada, objavljene radove, predavanja, nagrade… Sa istim takvim podacima onih koje ste kao član VSS Vi birali“, napisao je Majić.

Zatim je dodao:

„U obzir dolaze sudije bilo koje instance pa i oni koje niste uspeli da progurate (ako ih ima). Ako pak aludirate na to da sam uprkos rezultatima relativno mlad bio biran na određene pravosudne funkcije, moram reći da sam začuđen. Pa zar niste baš Vi primer toga da godine staža nisu prepreka da se postane najtraženiji u struci? Naposletku, od Vas očekujem ipak malo više kreativnosti od ponavljanja floskule o „travnjacima na kojima sam rado viđen gost“. Redovno doktorandi prava poseduju veći stepen imaginacije. Uostalom vidim da se u diskusiju uključuje i koleginica Žarić Kovačević, uskoro će verovatno i Vaši ostali saborci, pa bi bilo nekorektno ostaviti ih baš bez svih besmislenih fraza u ovom slučaju. S kolegijalnim pozdravom, MM“, zaključio je Majić.

BONUS VIDEO: Vladimir Đukanović o ukidanju kućnog pritvora Dijani Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare