Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vučić i Vladimri Đukanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Goran Srdanov/Nova.rs

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik „Informera“ Dragan J. Vučićević rekao je danas da po informacijama koje ima od saradnika predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić planira da podnese ostavku kako bi „nekom drugom“ prepustio da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova. Ostavka Vučića bi, kako kaže, došla u situaciji kada bi pritisci na Srbiju bili toliki da država ne može da ih izdrži. Na "potencijalnu ostavku" Aleksandra Vučića o kojoj je govorio Vučićević reagovao je funkcioner SNS i narodni poslanik Vladimir Đukanović koji. između ostalog, optužuje da ga na taj potez pritiska i do SNS.

Naime, Aleksandar Vučić bi prema Vučićevićevim informacijama priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji praktično prepustio onome ko bi nasledio nakon što bi podneo ostavku.

„Ne znam koliko je pametno da kažem sve… Od nekih njegovih saradnika iz vlasti sam čuo neke stvari koje su za mene zabrinjavajuće. Neki od njih kažu da bi predsednik (Vučić) mogao da donese odluku koja je, ja mislim, suštinski loša za državu i državne i nacionalne interese. A ta odluka ne bi bila da prizna lažnu državu Kosovo, to ne nikako, ili da ne daj bože uvede sanckije Rusiji, to se neće desiti, nego da te odluke prepusti drugima na načim da donese političke odluke koje niko trenutno ne očekuje, neki su mi čak rekli iz SNS-a da predsednik razmišlja i o nekoj ostavci“, naveo je urednik Informera gostujući na TV Pink.

Na Vućićevićeva saznanja o “ Vučićevom podnošenju ostavke“, reagovao je Đukanović na svom Tviter nalogu.

„Potencijalna ostavka Aleksandra Vučića o kojoj je Vučićević jutros govorio, ukoliko se dogodi, biće plod, pored iracionalnih i neponošljivih pritisaka na Srbiju, skandaloznog ponašanja tzv. elite i uticajnih ljudi u Srbiji koji ne žele Srbiju  kao neutralnu državu. Puna ih je i SNS“, napisao je Đukanović.

BONUS VIDEO: Šta sve radi Vladimir Đukanović?