Vladimir Đukanović i Dragan Šormaz Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, pored odluke da se Vučiću prepusti izbor novog mandatara za sastav Vlade Srbije, diskutovalo se i o medijskim nastupima pojedinih članova. Na tapetu su se našli, između ostalih, Vladimir Đukanović i Dragan Šormaz za koje je rečeno da zbunjuju simpatizere partije time što šalju konfuzne poruke.

Pročitajte još...

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, pored odluke da se Vučiću prepusti izbor novog mandatara za sastav Vlade Srbije, diskutovalo se i o medijskim nastupima pojedinih članova. Na tapetu su se našli, između ostalih, Vladimir Đukanović i Dragan Šormaz za koje je rečeno da zbunjuju simpatizere partije time što šalju konfuzne poruke.

Na Predsedništvu SNS nije doneta odluka o novom mandataru, ali se jeste razgovaralo o javnim istupima pojedinih članova stranke i o tome kako njihovi stavovi utiču na glasače partije.

Kao primeri su navedni Vladimir Đukanović, inače član Predsedništva, i Dragan Šormaz, poslanik SNS u prethodnom sazivu Skupštine Srbije. Kako navode sagovornici „Nove“ iz vladajuće partije, Đukanoviću i Šormazu se zamera što kao članovi iste partije zastupaju dijametralno suprotne stavove i na taj način zbunjuju simpatizere.

„Skrenuta je pažnja da se na način zbunjuju ljude koji podržavaju stranku. Obojica nastupaju kao članovi SNS, a opet iznose dijametralno suprotne stavove kad je reč o ratu u Ukrajini ili na primer kad govore o Evroprajdu“, navodi izvor Nova.rs.

Zamerke i Šapiću zbog svađe sa Vesićem

Na sednici Predsedništva iznete su i zamerke na ponašanje gradonačelnika Beograda. Predsednik IO SNS Darko Glišić je skrenuo pažnju bivšem prosavljenom vaterpolisti na njegove medijske nastupe i sukob sa Goranom Vesićem, navodeći da ne bi trebalo da se međusobno napadaju. Kako saznajemo, Šapić nije želeo da prećuti kritike na svoj račun.

“Šapić se javio za reč i pitao rukovodstvo stranke u kom to slučaju važi pravilo o međusobnom nenapadanju. Pitao ih je da li to pravilo važi duže od godinu dana navodeći primer ministra Nebojše Stefanovića”, objašnjava naš sagovornik.

Aleksandar Šapić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, Šapić je podsetio ostatak stranke da godinu dana neprekidno napadaju i svašta govore o Nebojši Stefanoviću i da u tom slučaju nije važilo pravilo o nenapadnju, a zatim je svoje izlaganje zaključio sa tim da uprkos svemu izgovoreno ‘Stefanović i dalje sedi tu sa njima”.

“Skrenuo je pažnju ljudima u stranci da će uvek odgovarati na napade i da ne prihvata da ćuti. Vučić je bez komentara ispratio Šapićev nastup, a stekao se utisak da su se pojedinci i pomalo uplašili”, ispričao je naš sagovornik.

U nedavnom intervjuu za nedeljnik NIN, Šapić se kratko osvrnuo na napade Gorana Vesića, rekavši da ne može da zaboravi sve ono što mu je učinio i da ga on uopšte ne interesuje.

“Ja kad nešto odlučim da kažem, ne uvijam ni u kakve oblande. Inače me taj čovek uopšte ne interesuje, fantastično mi je to koliko je on nekim ljudima, a vidim i vama, zanimljiv, i koliko su njim fascinirani. Mene on ne fascinira uopšte, a još manje sam fasciniran njegovim radom. Štaviše, mislim da je izuzetno nesposoban, samo to dobro prikriva stalnim sukobima sa ljudima, da se ne bi komentarisao njegov feleričan i neuspešan rad gde god da je bio i čime god da se bavio, već se onda govori o tome kako je “gadan i opasan” i kako se s njim ne treba kačiti“, rekao je Šapić u intervjuu za NIN.

Potvrdio je da između njih postoje problemi.

„Evo i ja sam se od njega živ smrzao od straha. Plašim ga se koliko i ovog vašeg fotografa koji nas sad fotografiše. Da li mi imamo ličnih ozbiljnih problema zbog stvari koje praktikuje da ljudima radi, a koje je i meni radio i za koje misli da se preko njih lako prelazi, da, imamo. Ali to je već naša lična stvar i ne treba javnost time da bude opterećena. Ovde sam došao da radim i ostavim nešto iza sebe i on me na način na koji vas interesuje uopšte ne zanima“, zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO: Šapić u raspravi sa novinarom Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare