Đorđević: Vučić se ponižava na pregovorima sa Prištinom

Politika 19. jul. 202110:49
Podeli:
Foto:Nova.rs

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da će današnji pregovori Beograda i Prištine u Briselu biti još jedna prilika za predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "ponižava moleći za osnivanje Zajednice srpskih opština".

„Današnji pregovori će biti još jedna prilika za Vučića da se ponižava moleći za osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO), kako bi mogao da pokaže neki uspeh svoje velike diplomatije, iako je svima jasno da su ga za ZSO prevarili još pre 8 godina i da od toga nema ništa, kako bi mogao da pokaže neki uspeh svoje velike diplomatije, iako je svima jasno da su ga za ZSO prevarili još pre osam godina i da od toga nema ništa“, naveo je Đorđević u saopštenju.

On je upitao da li će predsednik Srbije na pregovore opet ići „sa belom zastavom“ ili će „konačno zastupati interese Srba“.

„Ako u Briselu kao prvo pitanje ne postavi prebijanja srpskih povratnika, šikaniranja Dragice Gašić u Đakovici, maltretiranja monahinja Srpske pravoslavne crkve, pretnje manastiru Dečani, dobićemo još jednu potvrdu da ovaj režim ne radi u interesu Srbije“, ocenio je on i dodao da Srbe prebijaju i hapse, dok Beograd za to vreme „sramno poziva na nekakav kompromis“.

On je ocenio da bi pre bilo kakvih pregovora morala biti osigurana bezbednost Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio kao „teško ugroženu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar