Đorđević: Svaki dijalog o izbornim uslovima je farsa

Politika 05. maj. 202117:03
Podeli:
Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Đorđević odbacio je danas kao farsu "svaki" dijalog o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, uključujući i onaj u kom uloga posrednika imaju predstavnici Evropskog parlamenta (EP).

Komentarišući današnji početak razgovora dela opozicije sa predstavnicima EP, lider Oslobodjenja je ocenio da ne postoji „nijedan pravi dijalog o izbornim uslovima“.

„Dijalog sa Evropljanima je takođe farsa. Možda to nije audicija za miljenike režima, kako je rekao Vuk Jeremić, ali je audicija za one koji su voljni da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet Vučićevoj fasadi demokratije i daljem čerupanju Srbije“, naveo je Đorđević a prenelo Oslobođenje.

Đorđević je upitao „kakva je suštinska razlika između dijaloga u kome posreduje Ivica Dačić i dijaloga u kome posreduje Tanja Fajon“.

„Da li će ishodi tih dijaloga biti različiti? Da li Tanja Fajon može da natera Aleksandra Vučića da organizuje slobodne izbore išta više nego Ivica Dačić“, upitao je lider pokreta Oslobodjenje.

Ocenio je da je interes posrednika iz EP da u Srbiji postoji „privid demokratije kako bi mogli da nastave sa podrškom režimu“.

„Evropska unija već devet godina bespogovorno podržava Vučićev režim jer im on ispunjava spoljnopolitičke ciljeve koje su mu zacrtali, a zauzvrat mu žmure na autokratiju, korupciju i kriminal“, naveo je Đorđević.

Dodao je da se pokret Oslobođenje zalaže za „aktivno sprečavanje nedemokratskih izbora“.

„Naše geslo glasi: izbori su slobodni ili ih neće biti. Mi se ne borimo za vlast ili za nekoliko skupštinskih mandata, već se borimo da srušimo ovu vlast. Prvi korak u tome je da svi shvate da ne smeju da učestvuju u Vučićevim nameštenim izborima. Mafija nikada neće organizovati izbore na kojima može da izgubi“, naveo je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar