Mladjan Djordjevic
Mlađan Đorđević Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević čestitao je danas Dan Republike Srpske svim građanima RS, Srbije i svim Srbima u rasejanju, ocenivši da je proglašenje i stvaranje RS pre 30 godina "jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji srpskog naroda.

„Tom odlukom i borbom za njeno očuvanje tokom rata u Bosni i Hercegovini srpski narod se izborio za svoju slobodu, identitet i veru. Zbog toga i danas moramo da čuvamo tekovine te borbe“, istakao je Đjorđević u pisanoj izjavi.

On je dodao da je Republika Srpska danas u velikoj opasnosti, budući da se „nalazi pod pritiskom ne samo spolja, već i iznutra i iz regiona“, što se, kako je naveo „najbolje ogleda u nelegalnom i nelegitimnom postavljenju Кristijana Šmita na mesto takozvanog visokog predstavnika“.

Đorđević je dodao da se istrajnost, borbenost i posvećenost očuvanju Republike Srpske uspešno pokazuje već 30 godina i da je upravo zato RS „bila i do danas ostaje bastion srpstva“.

„Zato i danas, na ovaj veliki jubilej, poručujem da je srpski narod već pokazao da neće dozvoliti bilo kakvo ukidanje ili utapanje Republike Srpske, a našem narodu preko Drine da uvek može da računa na svaki vid pomoći iz Srbije, bez obzira na to ko je na vlasti“, rekao je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar