Mladjan Djordjevic
Mlađan Đorđević Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas radnike Elektroprivrede Srbije (EPS) i zaposlene u rudarskom basenu Kolubara da se pridruže protestima protiv "režima Aleksandra Vučića" koji je po njegovim rečima, odgovoran za "uništenje elektroenergetskog sistema Srbije".

Đorđević je u pisanoj izjavi pozvao radnike da zahtevaju hitnu smenu „partijskog“ rukovodstva tih preduzeća i odgovornih u Vladi Srbije, kako je rekao „svih onih koji su u poslednjoj deceniji opljačkali Kolubaru i TENT“.

Pročitajte još...

„Naprednjaci su za svega nekoliko godina uništili najveću balkansku termoelektranu, koja kroz istoriju nije radila samo u dva slučaja, za vreme bombardovanja i za vreme poplava 2014. godine i onda ponovo sada, nakon jednog dana snega i devet godina naprednjačke pljačke“, naveo je Đorđević, a prenelo Oslobođenje.

Upitao je gde su rezerve uglja i optužio rukovodstvo EPS da je početkom godine izvozilo struju za 60 evra po megavatu, dok sada, kako je naveo, kupuju po ceni od 300 evra.

„Umesto da tada čuvaju ugalj, ako već znaju da su rezerve tanke, oni sada muzu državni budžet i dodatno zadužuju ionako prezadužene gradjane Srbije“, naveo je on.

Komentarišući moguće restrikcije struje, Đorđević je naveo da u tom slučaju „cela Srbija treba da ustane na noge i da zbaci naprednjački režim, a odgovorni moraju momentalno biti pohapšeni“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare