Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević reagovao je danas povodom izjave premijerke Ane Brnabić koja je optužila „prethodne vlasti“ da su krive za Rio Tinto i druge ekološke probleme. On je ukazao da je SNS već devet godina na vlasti u Srbiji te da je vreme da konačno „preuzme odgovornost za sve probleme i nedela u tom periodu“.

„Do kada planiraju da se sakrivaju iza bivše vlasti i da ih optužuju za svaki problem u državi, od ekonomije, preko pravosuđa, kriminala, Кosova i Metohije, pa do ekologije“, pita Đorđević.

On je rekao da je devet godina užasno dug period i da je jasno da je za sve probleme danas odgovorna isključivo SNS, koja vrši apsolutnu vlast od 2012. godine

„To je bilo toliko davno da je tada Nikola Jokić još uvek igrao košarku u Somboru, mobilni telefoni su imali tastature, a Srbija je imala svoju policiju i pravosuđe na Кosovu, što je Vučić u međuvremenu rasformirao. Vlasti pre 2012. godine ne mogu biti odgovorne za probleme Srbije danas“, ističe predsednik pokreta Oslobođenje.

Đorđević je ukazao da su Vlada Srbije i kompanija Rio Tinto, koja planira da eksploatiše litijum u lozničkom kraju, potpisale memorandum o saradnji 2017. godine, a da je taj dokument potpisala upravo Ana Brnabić.

„Sam Aleksandar Vučić se u januaru 2019. ushićeno iz Davosa uključio na RTS da bi obavestio građane kako se sastao sa predstavnicima kompanije Rio Tinto i zamolio ih da ubrzaju projekat“, podseća Đorđević.

Lider Oslobođenja ocenjuje da „naprednjaci lažu“ jer su se uplašili reakcije naroda na uništavanje srpskih reka, njiva i šuma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare