Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mlađan Đorđević danas je pozvao građane Srbije da se i narednog vikenda pridruže blokadama, u još većem broju nego juče, i "upozorio da protesti ne smeju stati čak iako režim popusti po pitanju Zakona o eksproprijaciji".

„Čak i da oteramo Rio Tinto, ova izdajnička vlast će sutra da dovede Кineze ili Nemce da kopaju litijum i opet zagadjuju Srbiju“, rekao je Đorđević u pisanoj izjavi.

Navodeći da je problem „čitav karakter aktuelnog režima“, on je naglasio da ako se i desi da „oborimo jedan zakon i rešimo jedan problem, sutra će se pojaviti deset novih“, pa „zato zmiju treba udariti u glavu i oboriti vrh režima“.

„Krajnji cilj svih protesta mora da bude ostavka Aleksandra Vučića. Svi problemi u Srbiji, kriminal, korupcija, izdaja Кosova i Metohije, izdaja Republike Srpske, zarobljene institucije i neslobodni mediji, ekstremno zagadjenje – sve je rezultat vrha kriminalne piramide, Aleksandra Vučića. Da bi se Srbija oslobodila, on mora da ode“, rekao je Đorđević.

On je naglasio da „pobunjeni narod ne treba da stane sve dok ne bude mogao da izadje na slobodne izbore, a da bi to toga došlo Vučić mora da ode“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi danas nemamo slobodne izbore i nismo ih imali od 2012. godine. Vučić nikada nije pobedio na slobodnim izborima. Podsećam, 2012. je pobedio Nikolić u ime Srpske napredne stranke, a onda su krenuli batinaši, crni džipovi i ucene glasača“, istakao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, i predstojeći izbori, u aprilu naredne godine, biće „održani u sličnom maniru“.

„Šta očekivati od stranke koja šalje bagere i kriminalce sa čekićima na narod? Od onih koji su spremni da zemlju dovedu na ivicu gradjanskih sukoba, šaljući batinaše i huligane na sopstveni narod? Sa takvima nema izbora. Zato ih 3. aprila neće ni biti“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da pokret Oslobođenje neće izaći na izbore „pod tim uslovima, jer mafija nikada neće organizovati izbore koje može da izgubi“.

„Tek kada oteramo mafiju sa vlasti i oslobodimo zemlju, možemo pričati o slobodnim izborima. Do tada – gradjanska neposlušnost“, poručio je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare