Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova

Lider Stranka slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je danas "veća verovatnoća" da do izbora dođe na proleće naredne godine", nego do kraja 2023.

Đilas je za televiziju N1 taj stav obrazložio onim što se događalo u prethodna dva dana (na severu Kosova).

„Mislim da u ovom trenutku, posle ovog što se desilo u poslednja dva dana da je veća verovatnoća da (izbori) budu na proleće (naredne) nego krajem ove godine, što se nas tiče mi smo premni da se borimo na izborima“, kazao je on.

Lider SSP, koja je među potpisnicima „Dogovora za pobedu“ dela proveropske opozicije je kazao da i istraživanja pokazuju da opozcija ima šansu da pobedi vlast, iako to, kako je naveo, zbog izbornih uslova neće biti lako.

„Da bi ste imali prave izbore morate imati ispunjene bar preporuke stranih posmatrača a one nisu ispunjene“, kazao je Đilas.

Prema njegoviim rečima, u Srbiji se „svaki dan kradu izbori“ na razne načine.

„Imate situaciju u kojoj se se izbori kradu svaki dan, kroz medije, kroz pritiske na birače, kroz kupovinu birača, …u tim uslovima nije lako pobediti ali i sva istraživanja pokazuju da opozicija ima šansu da pobedi“, rekao je on.

Proevropska opozicija koja tehnuički organizuje građanske proteste „Srbija protiv nasilja“ tražila je održavanje vanrednih parlamentranih i beogradskih izbora do kraja godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar