Dragan Đilas, Dragan Djilas, sud, Katanićeva
Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas u Boru da državni novac treba da bude uložen u lečenje dece i rešavanje problema u zdravstvu, a ne u "nenormalnosti poput digitalizacije turističke ponude u vreme koronavirusa".

Đilas je na konferenciji za novinare naveo da je pet miliona evra za digitalizaciju turističke ponude Srbije dobila firma čija je vlasnik „poznat po tome što je partner čoveka koji se bavi istraživanjem javnog mnjenja i obavešatava kako Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić imaju preko 100 odsto glasova“.

On je rekao da su „takva istraživanja IPSOS-a“, te ih uporedio sa vremenom kada je, kako je naveo, „Jezda (Jezdimir Vasiljević) bio kandidat za predsednika i govorio da će neki proizvod da pojeftini 100 odsto“.

„Pet miliona evra ova država daje u ovoj situaciji za digitalizaciju u vreme korone, naravno to je bila jedina ponuda na javnom konkursu kao da niko u Srbiji nije mogao da uradi taj posao“, rekao je on.

Đilas je napomenuo i da u isto vreme imamo još jedno dete koje boluje od retke bolesti i treba mu dva miliona evra za lečenje.

Prema njegovim rečima, neophodno je napraviti prioritete.

„Može li predsednik da pozove tog koji se brčka da nađe dva miliona evra za ovo dete, možemo li prvo da rešimo te stvari i spasimo živote dece, da rešimo zdravstvo pa onda digitalizujemo turističke ponude“, zapitao je Đilas.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je rekla da je represija režima prema svima koji misle svojom glavom sve veća i da se to može videti i po naslovnicama tablodia.

Prema njenim rečima, predstoji „ulazak u crveno“ i etiketiranje svakog čoveka koji misli drugačije.

„Zbog toga je važno da razumemo da zaista niko ne može sam, ne možemo ni mi, a režim upravo na to računa“, rekla je ona.

Napomenula je da je u borbi protiv režima „potrebno jedinstvo svih slobodno mislećih ljudi koji više neće da žive ovako kako žive“.

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović je rekao da će SSP „vratiti selu život“, da će garantovati cenu poljoprivrednih proizvoda onima koji potpišu ugovor sa državom.

„Kada pričaju o protivgradnoj zaštiti vidimo da je nema, kada govorimo o suši vidimo koliko ne funkcionišu kanali za navodnjavanje – o tome che buducha vlast voditi računa“, rekao je on.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je rekao da je za promenu vlasti potrebno okupiti sve ljude koji žele da se Srbija promeni na bolje.

„Da okupimo sve koji hoće da ova kleptomanska vlast ode na djubrište istorije,…sve ljude, sve organizacije, sve partije kojima je u srcu da u zajedničkom frontu promenimo Srbiju na bolje“, rekao je on.

On je naveo i da, kada SSP bude vlast u Boru „neće postojati eksteritorijalnost“.

„Naša borba nije samo borba za čist vazduh, to je borba da RTB Bor ostane, opastane i napreduje“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Dragan Đilas o izborima

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare