Dragan Đilas i senator Mendez Foto: SSP

Delegaciju Stranke slobode i pravde u Vašingtonu na čelu sa predsednikom Draganom Đilasom primio je predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Senata, jedan od najuticajnijih senatora, Robert Menendez.

Đilas je sa saradnicima, Borkom Stefanovićem i Marinikom Tepić, izneo jasan stav SSP-a kao najveće opozicione stranke o važnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU prema Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu.

Senatoru Menendezu i njegovom timu delegacija SSP-a predstavila je predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala čije bi sedište bilo u Srbiji, jer korupcija i kriminal ne poznaju granice, a u ovako i formalno povezanoj saradnji domaćih i međunarodnih istražnih biroa, tužilaca i sudija, maksimalizovali bi se rezultati, a minimalizovali rizici, naročito pretnje domaćim nacionalnim pravosudnim organima.

PROČITAJTE JOŠ

Ponovljena je i snažna opredeljenost SSP o poštovanju Ustava Srbije po pitanju nepriznavanja nezavisnosti KiM, kao i demokratizacije Srbije zbog problema sa slobodom medija, korupcijom i lošom ekonomskom situacijom

BONUS VIDEO: Izjava Dragana Đilasa posle sastanaka u Vašingtonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar