Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Lider SSP Dragan Đilas, koji je sa Marinikom Tepić, liderom PSG Pavlom Grbovićem i predsednikom PZP Jankom Veselinović razgovarao sa Vučićem, rekao je da ne postoji mogućnost da mogu biti deo vlasti jer bi to bilo neprirodno i nelogično, ali da neće biti opozicija Srbiji.

Prema njegovim rečima, Vučić je u razgovoru potvrdio da će otići sa mesta predsednika SNS.

„Izneli smo predsedniku naš stav da smatramo da su odgovorni za rušenje institucija, demokratije i zastoj u procesu evropskih integracija, da smatramo da posledice koje bi Srbija mogla da pretrpi zbog nausklađivanja stavova sa evropskom politikom mogle biti katastrofalne u ekonomskom pogledu. Rekli smo da smo spremni da podržimo zakone za koje verujemo da će doprineti boljitku naroda u Srbiji i da očekujemo da vlast pokaže da li je spremna da prihvati zakone koje ćemo mi imati“, rekao je Đilas.

On je naveo da ih je predsednik upoznao sa tim da će vlada biti izabrana tokom avgusta, a Skupština do kraja meseca. Prema njegovim rečima učiniće sve da parlament bude mesto za sučeljavanje agrumenata a ne mesto vređanja.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je i da lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije nikada neće biti deo trenutne vlasti.

„Neprirodno bi bilo da budemo deo vlasti. Nikada nećemo biti opozicija Srbiji. Naša ideja je bolja i demokratskija Srbija“, rekao je Đilas ispred Predsedništva nakon konsultacija za mandatara nove vlade Srbije.

Vučić se danas sastao sa predstavnicima koalicije NADA i Socijalističke partije Srbije, a u toku je sastanak sa predstavnicima Srpske napredne stranke.

U 18 časova predsednik će se obratiti javnosti povodom završetka konsultacija za mandatara.

***

BONUS VIDEO: Tepić odgovara na pitanje da li joj je Dragan Đilas kupio stan u Novom Sadu

Komentari

Svi komentari (0)