Dragan Đilas Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, osuduio je uvredljive plakate protiv lidera opozicije i istakao da je demokratija da se svaki političar mirnim putem zalaže za svoje stavove. On je večeras na tribini u Kragujevcu ponovio da Srbija treba da ide u pravcu ka Evropskoj Uniji, kako ne bi postala „izolovano ostrvo“ na kontinentu na kom se nalazi.

„Apsolutno osuđujem ove plakate koji se pojavljuju po Srbiji protiv Boška Obradovića, Miloša Jovanovića i posebno protiv Milice Stamenkovski, žene koja je trudna i koja uskoro treba da se porodi. I sam sam bio izložen tim plakatima. To targetiranje političkih protivnika je nedopustivo. Dokle god se ovi ljudi mirnim putem zalažu za svoje političke stavove, koji su apsolutno suprotni mojim stavovima, oni imaju pravo na to. To je demokratija“, rekao je Dragan Đilas u Kragujevcu, uoči početka tribine „Srbija u Evropi“.

On je ocenio da je Srbija danas „nažalost zemlja u kojoj agresija dominira“ i citirao Zorana Đjindjića „da moramo mi da se menjamo“.

„Iz našeg govora bi moralo da nestane to, izdajnik, kriminalac, ološ, hulja… i sve ovo što stalno čujemo. To nas nigde ne vodi. Danas dominira agresija i vređanje. Kada deca vide kako se ponaša većina poslanika u Skupštini, onda to primenjuju na svoje godine, pubertet, svoj uzrast, pa imamo to što imamo i onda opet nigde nećemo završiti“, ukazao je on.

Predsednik SSP-a je u Kragujevcu ponovio stavove stranke da Srbija treba da ide ka Evropskoj Uniji i uvede delimične sankcije Rusiji.

Rekao je i da „svi mi koji smo prošli kroz sankcije, znamo da one pogađaju narod“.

„Kada govorim o sankcijama Rusiji, znam da narod to ne voli da čuje. Ali, sve drugo nas dovodi u situaciju da budemo jedina zemlja na kontinentu Evrope koja ima politiku suprotnu tom kontinentu. To vodi u ekonomsku izolaciju, smanjenje investicija, nemogućnost da uzmemo kedite koji su potrebni za budžet, a to znači pad penzija, pad plata. To znači nastavak egzodusa iz Srbije“, zaključio je Dragan Đilas.

***
BONUS VIDEO:S tefan Jovanović- Samo Đilas i Vučić podržavaju evropski plan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare