Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Očekujem da mandat gradskog parlamenta (beogradskog) bude oročen na šest meseci, da zatim bude raspušten i da nakon toga idemo u nove izbore", rekao je lider SSP Dragan Đilas odgovarajući na pitanje o rezultatima beogradskih izbore i formiranju vlasti u prestonici.

Za 11. jun je zakazana sednica na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornika u gradskom parlamentu. Na pitanje novinara kakvu saradnju tu očekuje Dragan Đilas je odgovor započeo konstatacijom da je „saradnja malo prejaka reč, sasvim sigurno u ovoj situaciji“.

„Videćemo da li će taj parlament izgledati kao do sada“.

Dalje je naveo da očekuje da manadt beogradske vlasti bude oročen na šest meseci i da nakon toga budu raspisani izbori.

„Bilo bi vrlo dobro i lekovito za naše društvo da se neke teme koje su nametnute ponovo razmotre, poput beogradskog metroa. Da se napravi jedna velika javna rasprava u kojoj bi stručnjaci rekli svoje i da se nađe ređenje koje je najbolje za Beograđane. Vidimo da će da se menja, jer je predsednik rekao da će metro da prođe kroz železničku stanicu Prokop…“.

Dodao je d ne očekuje promene u narednih šest meseci u gradskim preduzećima.

„Još jednom apelujem na rukovodioce toplana gradskih da naprave rezervene opcije za građane u slučaju krize sa gasom, mada ja lično mislim da nećemo ostati bez gasa. Ako se to uradi nema straha od hladne zime“, rekao je Đilas.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar