FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović napisao je na svom Instagram profilu da će list Danas "na sudu moći da dokaže svoje tvrdnje da li je ili ne protivno Statutu Fonda PIO izabran za direktora te institucije".

„Umesto što se svakodnevno bave neosnovanim klevetama i od svog lista prave karikaturu, bolje bi im bilo da se bave novinarstvom u pravom smislu te reči, a ne izmišljenim intervjuima i vređanjem žena, državnih zvaničnika i svega što je patriotsko u ovoj zemlji. Vreme je da se klevetama, vređanju i napadima stane na put“, napisao je Ognjenović.

Podsetimo, Ognjenoviću je ranije danas zasmetala karikatura Predraga Koraksića Koraksa u Danasu, te je, takođe na Instagramu, napisao da su se „drznuli da targetiraju premijerku Anu Brnabić“.

„Dok mi na žene gledamo kao na stubove društva i dajemo im sve više prostora u parlamentu, oni ih prikazuju kao pse“, napisao je Ognjenović, reagujući na karikaturu koju je objavio list Danas.

Koraks je za Danas rekao da ova karikatura nije ni dovoljno oštra, koliko bi trebalo da bude.

„Ponašanje premijerke prema Danasu zaslužuje mnogo veću osudu i sigurno bih bio oštriji da radim u redakciji, na primer, Šarli Ebdoa. Nije ovde reč o dodavanju novina, već o dresuri. Vučić dresira Brnabić kako da se ponaša prema Danasu, što vidimo poslednjih dana“, ukazuje Koraks.

BONUS VIDEO: Predsednik opet pisao bakama i dekama. Fond PIO platio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar