Katrin de Bol
Katrin de Bol Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Izvršna direktorka kancelarije Evropola Katrin de Bol izrazila je danas očekivanje na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom da će Srbija pružiti pun doprinos u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa visokog rizika.

U saopštenju MUP navodi se da su Vulin i de Bol razgovarali o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Vulin je istakao zadovoljstvo saradnjom sa Evropolom u razmeni informacija na strateškom i operativnom nivou i naglasio da je Srbija spremna da pruži pun doprinos razvoju strateških dokumenata ove specijalizovane agencije Evropske unije.

Naglasio je da je direktna saradnja srpske policije i Evropola rezultirala uspešnim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala, koji, kako je naveo, predstavljaju transnacionalni problem i zahtevaju saradnju i reagovanje ne samo na nacionalnom, već na regionalnom i međunarodnom nivou.

Na sastanku je ocenjeno da bi Evropol mogao da pruži značajan doprinos jačanju kapaciteta srpske policije kroz zajedničke obuke usmerene ka oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, sa posebnim akcentom na korišćenje kriptovaluta u finansiranju kriminalnih aktivnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar