Foto: N1

I pre nego što su otvorene sve ponude koje su pristigle na adresu Ministarstva privrede, za kupovinu Instituta vodoprivrede Jaroslav Černi, direktori ovog instituta i Milenijum tima, firme koja se povezuje sa SNS, dogovorili su se o zajedničkoj kupovini Černog, saznaje Nova.rs.

O pravljenju konzorcijuma sa Milenijum timom, direktori Instituta Černi su zaposlene obavestili jutros. U dopisu pod nazivom „Obaveštenje zaposlenim u Institutu za vodoprivredu Jaroslav Černi u vezi sa procesom privatizacije“, između ostalog se navodi da je Institutu stigla ponuda od Milenijum tima o zajedničkoj kupovini.

Nakon objavljivanja javnog poziva, u drugoj polovini oktobra 2021. godine, Milenijum tim je ponudio rukovodstvu Instituta zajedničko učešće u privatizaciji, odnosno formiranje konzorcijuma pravnog lica (Milenijum tim) i fizičkih lica (generalni direktor i izvršni direktori), pri čemu bi fizička lica učestvovala sa ukupno 30% u zajedničkom konzorcijumu“, navodi se u dopisu koji su potpisali direktor Instituta Dejan Divac i šestorica izvršnih direktora.

Između ostalog, dalje se navodi: „Nakon pažljive analize, imajući u vidu složenost cele situacije, razmatrajući različite moguće scenarije i posledične rizike, mi dole potpisani koji se sada nalazimo na funkcijama generalnog direktora i izvršnih direktora, odlučili smo da
prihvatimo ponudu Milenijum tima“.

Kako je objavila Nova, na adresu Ministarstava privrede koje je objavilo javni poziv za prodaju Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi stiglo je sedam ponuda. Iako su to negirali, među onima koji žele da kupe Institut je i firma bliska Srpskoj naprednoj stranci, „Milenijum tim“. Osim njih u trku za vlasništvo ulazi po svoj prilici i Integral iz Banja Luke, firma koja se u javosti dovodi u vezu sa Miloradom Dodikom.

Ministarstvo privrede je prvog oktobra objavilo poziv za prodaju Instituta Jaroslav Černi po početnoj ceni od 2,58 miliona evra. Kompanije zainteresovane za kupovinu Instituta imale su rok da do danas u 12 sati dostave svoje ponude. One se otvaraju danas, 8. novembra u 12 sati.

Bonus video: Kako se informišu građani osuđeni na isključivo režimske kanale?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare