Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider SzS Dragan Ðilas došao je u pratnji Borka Stefanovića večeras oko 21.15 ispred Skupštine Srbije, gde je razgovarao sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, koji je ranije danas stupio u štrajk glađu. Đilas i Stefanović zadržali su se oko dva sata, nakon čega su otišli.

 

Kada se Ðilas pojavio, okupljene pristalice SNS dovikivale su mu „Ðilase lopove“ i „Ne plači, Dragane“.

Pristalice Dveri i SNS i dalje su ispred Skupštine, gde skandiraju „jedni protiv drugih“.

Podsetimo, samostalni poslanik Miladin Ševarlić započeo je jutros oko 11 sati štrajk glađu u nemogućnosti, kako je naveo, da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Nakon toga, u štrajku mu se pridružio i lider Dveri Boško Obradović, koji je naveo da prvi razlog očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora,

Obradović je najavio i da neće prekinuti štrajk glađu „sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto“.

Nakon njih dvojice, u štrajku su im se pridružili i predstavnici vladajuće Srpske Napredne stranke. Aleksandar Martinović i Sandra Božić, „nezadovoljni što tužilaštvo nije reagovalo i pokrenulo tužilačku istragu, kako su naveli, protiv Boška Obradovića i njegovog mentora Dragana Đilasa”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare