Foto: M.K./ATAImages, Amir Hamzagic/ATAImages

Beogradski odbori stranaka Zajedno, Demokratska stranka i Srbija centar danas su pozvali predsednike 17 beogradskih opština da podnesu ostavke.

„Situacija u beogradskim opštinama je katastrofalna i zahteva odgovornost, dok građani i građanke zahtevaju da se izbori održe što pre. Naše opštine su suočene sa ozbiljnim izazovima, jer se problemi ne rešavaju dok se kriminalne i korupcijske afere samo gomilaju“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Ove stranke ocenjuju da „svaki dan proveden pod upravom Srpske napredne stranke nosi sa sobom gubitke, te je od suštinskog značaja da se omogući novi početak za beogradske opštine“.

„Iz tog razloga oni su pozvali predsednike i predstavnice opština da podnesu ostavke i slede primer stranačkih kolega iz Kragujevca, Kraljeva, Kučeva, Lapova, Novog Pazara, Petrovca na Mlavi, Pirota, Požege, Priboja, Šapca, Smedereva, Topole i drugih gradova. Građani i građanke Beograda zaslužuju demokratiju, vladavinu prava i transparentnost“, poručuju Demokratska stranka, Srbija centar i stranka Zajedno.

BONUS VIDEO – Šta donose izbori?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar