Foto:Tanjug/Zoran Žestić; Tanjug Live; promo logo; shutterstock Nikola Spasic Photography

Delegacija beogradskog Fakulteta organizacionih nauka (FON), na čelu s dekanom Milanom Martićem i prodekanom Markom Mihićem, bila je u poseti Pirotu, povodom najave predsednika Privremenog organa Grada Pirota Vladana Vasića da će se FON otvoriti i u tom gradu. I ništa tu ne bi bilo neobično da njih dvojica nisu završili u predizbornom spotu Srpske napredne stranke (SNS) za naredne izbore. Pitanje koje se logično nameće jeste - da li je delegacija FON-a pristala da učestvuje u predizbornom spotu vladajuće stranke ili su zloupotrebljeni od strane partije na vlasti?

Na zvaničnom Instagram nalogu grada Pirota, odmah nakon posete delegacije FON, osvanuo je novi spot, u kom se poseta te delegacije predstavlja kao šansa za grad Pirot i, naravno – poziv na glas sa valdajuću SNS.

Dekan FON-a Milan Martić u toku dana javio se našem portalu, obećao je da će objasniti otkud on u ovoj naprednjačkoj pirotskoj akciji, poručio nam da ga pozovemo „popodne-predveče“ pošto ima obaveze oko slave, ali ni posle nekoliko poziva i poruka nije bio govorljiviji.

Prodekan Marko Mihić takođe nam se javio na telefon, ali je brzo prekinuo vezu jer je, kako je rekao, u inostranstvu. Kasnije nije više odgovarao na naše pozive i poruke, kako bismo i od njega čuli otkud on usred predizborne kampanje, i to ni manje, ni više nego najmoćnije stranke u zemlji.

Spot SNS je objavljen na zvaničnoj Instagram stanici vladajuće partije.

„Danas je Pirot posetila visoka delegacija Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, predvođena dekanom FON-a. Njihova poseta predstavljala je priliku da istraže potencijale Pirota kao obrazovnog centra za mlade i istovremeno privlačnog mesta za kvalitetan život tokom i nakon završetka studija“, ističe se u objavi.

Kako se dodaje, tokom razgovora gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je naglasio sportske, kulturne, istorijske i ljudske resurse grada, ističući da Pirot ima sve uslove za osnivanje fakulteta.

Pročitajte još

„Delegacija je imala priliku obići ključne lokacije grada, uključujući tvrđavu, otvoreni i zatvoreni bazen, Kej, Akademiju tehničko-vaspitnih strukovnih studija i Dom vojske. Ova poseta je omogućila delegaciji da se uveri u bogatstvo i raznolikost Pirota kao dobrog mesta za studiranje i život.

Gradonačelnik je istakao da ova poseta predstavlja značajan korak ka ostvarenju vizije da Pirot postane akademski grad!“, navodi se u opisu spota SNS-a na zvaničnom nalogu grada Pirota.

BONUS VIDEO Zašto se prvi čovek Pirota ne menja 20 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare