Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Slučajno ili ne, američki Dejli njuz kao naslovnu sliku umesto jednog Aleksandra(Vučića) stavio je drugog, Lukašenka. Na vest o tome da je Tviter objavio listu medija koji sarađuju sa Vladom Srbije i naknadnu reakciju i poziv Aleksandra Vučića da mu ugase nalog na ovoj mreži, Dejli njuz je umesto fotografije srpskog predsednika postavio onu na kojoj se nalazi njegov beloruski kolega. To je na društvenim mrežama izazvalo brojne komentare i smeh.

Podsetimo, Tviter je nedavno na nalozima većine medija u Srbiji dodao oznaku da sarađuju sa Vladom Srbije. To je izazvalo burne reakcije i predstavnika ovih medija, ali i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

„Nego s kim će da sarađuju? Sa tajkunima i lopovima?“, rekao je Vučić, a zatim pozvao Tviter da mu ugasi nalog, kao što su nedavno uradili bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

„Pritom kažu i sarađuju, mi ih i ne plaćamo, najveći deo tih medija. Oni plaćaju Glas Amerike, BBC, njih nisu stavili da sarađuju sa vladom, oni su vladini mediji. To dovodi do drugog pitanja, ko je u stvari pravi cenzor, oni bi voleli da budu cenzori, da mi isključe nalog, da budem još jedan Tramp u svetu“, poručio je Vučić.

Prenoseći ceo događaj, kao i reakciju predsednika Srbije koju su okarakterisali kao „melt down“, što bi se moglo prevesti kao „slom“, Dejli njuz je preneo tekst AP-a, a  umesto Vučićeve fotografije postavio onu na kojoj se nalazi predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Fotografija je, inače, nastala prilikom posete Lukašenka Srbiji i susreta sa Vučićem, i to piše ispod objavljene fotografije.

Iz toga je jasno da Dejli njuz nije pomešao Aleksandre.

Veliki broj korisnika Tvitera je u porukama upozorio Dejli njuz da to nije slika Aleksandra Vučića, predsednika Srbije. Oni međutim do danas fotografiju nisu promenili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare