Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se obratati građankama i građanama Srbije, a ovo pojavljivanje najavljuje kao "važno". Inače, ovu "istorijsku" konferenciju, kako su je neki okarakterisali, danima su najavljivali i pojedini predstavnici Vlade Srbije, a na njoj bi trebalo da budu saopštene "važne odluke".

Konferencija Aleksandra Vučića, koja je prvobitno bila zakazana za 28. septembar, a onda pomerena na 8. oktobar, biće održana u Palati Srbija sa početkom u 10.00 časova.

U najavama svojih obraćanja Vučić je kazao da će informisati građane o nekim teškim odlukama, a ovo obraćanje dolazi nakon njegovog učešća na samitu u Pragu i učešća na 77. sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija.

Očekuje se da Vučić tokom obraćanja govori i o odluci Evropske unije koja novim paketom sankcija praktično zabranila Srbiji uvoz ruske nafte preko JANAF-a.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će Vučić sutra saopštiti neke strateške odluke i da će Srbija morati da menja poziciju.

Imajući ovo u vidu, predsednik Srbije je ove godine imao više „istorijskih i epohalnih“ konferencija za novinare, a na njima smo imali prilike da slušamo o situaciji na Kosovu, energetskoj krizi i kako preživeti ovu zimu.

Od papira, čitanja Briselskog sporazuma, pokazivanja slika punih magacina graška i ostalih namirnica, pa do pisanja po tabli u Predsedništvu Srbije, gde je predsednik Vučić objašnjavao građanima  koliko Srbija plaća i troši gas i koliko nas to košta.

Uglavnom, na svim „važnim“ konferencijama u ovoj godini, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imali smo uglavnom prilike da slušamo opšte floskule, umesto jasnih rešenja.

Čekamo i današnju.

****

BONUS VIDEO – Vučić se raspravljao sa hrvatskim novinarima u Pragu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar