Ivica Dačić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je koalicija oko socijalista spremna za nastavak saradnje sa SNS i da je u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem izrazen pozitivan stav o nastavku saradnje.

„Spremni smo i izražen je pozitivan stav i od strane predsednika Vučića o potrebi nastavka naše saradne,“ rekao je Dačić novinarima nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Llista okupljena oko SPS imaće 31 mandat u budućem sazivu parlamenta.

Pročitajte još...

„Naša izbona lista je ponosna na sve rezultate ostvarene za ovih 10 godina zajedničke saradnje, koji su bili značajni u mnogim oblastima“, rekao je Dačić i dodao da će nastaviti konsultacije sa predstavnicima SNS.

Na pitanje da li je bilo reči o konkretnoj budućoj saradnji, Dačić je rekao da su načelno razgovarali o tome, ali i o svemu što su radili.

Dodao je da ih je Vučić upoznao sa svim teškoćama i na spoljnopolitičkom i na regionalnom planu.

Upitan da li je bilo reči o kadrovskim rešenjima, Dačić je odgovorio da je bilo reči o „načelnoj i suštinskoj“ saradnji, ali ne i personalnim rešenjima u novoj vladi.

Na pitanje da li msili da SNS želi SPS u vladi, Dačić je rekao da to nije pitanje za njega, već za predsednika Vučića, ponavljajući da je SPS spreman za saradnju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare