Ivica Dačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kazao je danas da će nastojati da na novoj funkciji doprinese unapređenju parlamentarne saradnje između Holandije i Srbije, za koju je naveo da joj u prethodnom periodu nije posvećivana dovoljna pažnja.

Kako je saopšteno, ambasador Holandije Žil Bešor Pluha podsetio je da poseta predsednika parlamenta nije bilo skoro 40 godina.

On je izrazio spremnost da se nakon izbora u Holandiji organizuju razmene parlamentarnih poseta, kako na nivou parlamentarnih odbora i grupa prijateljstva, tako i na nivou predsednika parlamenata.

Na interesovanje sagovornika, Dačić ga je informisao o aktivnostima Narodne skupštine i planovima za dalji rad.

Pluh je pozdravio promene u radu Narodne skupštine, posebno ističući značaj donošenja Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, organizovanje sednice Narodne skupštine posvećene Izveštaju Evropske komisije o napretku, kao i razmatranje izveštaja nezavisnih institucija u Narodnoj skupštini. Istakao je važnost nastavka reformskih procesa u Srbiji.

Sagovornici su se dotakli i nastavka medjustranačkog dijaloga.

Na kraju oproštajne posete ambasadora Holandije, koji uskoro završava svoj mandat, Dačić mu je poželeo mnogo uspeha u daljoj karijeri.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar