Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srbija je u "ratu" za vakcine izašla kao pobednik, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i poručio da je vakcinacija ključno pitanje oko kojeg da postoji konsenzus, bez obzira na sve političke razlike.

Dačić je preneo da mu je predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister u razgovoru koji su juče vodili povodom nastavka međustranačkog dijaloga, rekao da je u nemačkoj štampi video da je Srbija šampion u procesu vakcinacije.

„Kad takvu konstataciju čujete od predsednika Spoljnopolitičkog odbora u uslovima kada se to nije očekivalo, drago mi je. Očekivalo se da zemlje koje nisu članice Evropske unije imaju problema u snabdevanju vakcinama, a nabavka u Srbiji pokazuje odgovoran odnos države prema tom pitanju“, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je poručio da je sada najvažnija stvar da se sprovede masovna vakcinacija kako bi se stvorili uslovi da se Srbija vrati svakodnevnom životu.

„Čuli smo direktora Svetske zdravstvene organizacije koji kaže da se maltene vrši genocid u oblasti nabavke vakcina. Svi dogovori koji postoje da se vakcina ravnomerno raspoređuje su propali. Mi imamo prijatelje na svim stranama i to su uspesi naše spoljne politike“, rekao je Dačić.

Kaže da je bilo predrasuda prema ruskim i kineskim vakcinama, te da su i jedna i druga pokazale da se nalaze visoko kada je reč o kvalitetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar