Ivica Dačić
Ivica Dačić; Foto: Video/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka i ne mora da bude u novoj vladi i ako Srpska napredna stranka (SNS), koja odlučuje o tome, misli da ima neko bolji od onih koji sad učestvuju na izborima i da će taj više doprineti političkoj stabilnosti - "nikakvih problema nema".

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova, je za televiziju Hepi rekao da je uobičajeno da se u nekim medijima pojavljuje pred izbore da nije pouzdan saveznik SNS ali da „nema razloga da se pravda“ jer je nudio da dve stranke idu zajedno na izbore, kao i da to nije upereno protiv njega već da bi se kod birača pravila razlika izmedju te dve stranke s obzirom da su bliske.

Kako je rekao, „nema sukoba, niti je iko mogao da čuje da je on rekao nešto protiv SNS ili Vučića, niti je on čuo od Vučića da je rekao nešto protiv njega ili SPS“, navodeći i da su oni ne samo politički partneri već „prijatelji“, što se „bazira na dugogodišnem odnosu i međusubnom poverenju“.

Ocenivši da je ovo atipična kampanja, on je rekao da je SPS imao jedan velik skup, na Tašmajdanu, i da ta stranka ne planira neke velike skupove, već obilazak Srbije kako bi se razgovaralo sa građanima.

On je rekao i da se testirao na korona virus i da je rezultat negativan, ali je to bio tekst krvi, važan da se vide antitela, kakav je uradila i folk pevačica Svetlana Ražnatović, sa kojom je prethodno bio na istoj proslavi, ali se kod nje pokazalo da je pozitivna kod drugog testa.

Dačić je potvrdio da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dolazi neposredno uoči izbora, 18. juna, što je zadnji dan kampanje.

„Ja i nemam kad da idem na neke skupove jer moram da tada celi dan budem u državnoj funkciji. A onda neko kaže nemojte da mešate državne i partijske obaveze, mnogo je to teško, ne možeš da podeliš svoju ličnost“, rekao je Dačić.

On je rekao da danas ide u Italiju, gde će se sresti sa tamošnjih ministrom spoljnih poslova, dok je za sutra planirano da bude u Grčkoj.

„Već polako prestaje ta era on lajn diplomatije, odnosno video konferencija“, rekao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare