Dačić: Sa Vučićem sam o formiranju vlade samo načelno razgovarao

Politika 28. jul 202210:32
Podeli:
SPS izborni štab Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da Skupštinu Srbije "očekuje dinamičan politički život", potvrdivši da je za ponedeljak zakazao konstitutivnu sednicu, jer je još predsednik Skupštine, zbog čega će danas održati sastanak sa predstavnicima izbornih lista.

On je, za TV Hepi, podsetio da se konstitusanjem Skupštine podrazumeva verifikacija mandata poslanika, što znači da sednica može da se prekine i kasnije održi sa izborom predsedavajućeg Skupštine, kao tačkom dnevnog reda, što zavisi od toga da li postoji skupštinska većina.

Na pitanje o vladi, za šta je rok 90 dana od konstituisanja Skupštine, on je naveo da je iz razgovora sa predsednikom države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem razumeo da je „ideja da se to ubrza“.

On je rekao da je o formiranju vlade sa Vučićem ima samo načelni razgovor, pri čemu je konstatovao da je zajednička saradnja dala dobre rezultate, tako da tek predstoji razgovor o konkretnim rešenjima.

Komentarišući nagađanja medija da su neka mesta u vladi već dogovorena, on je istakao da je netačno sve što se tiče pisanja o njemu, ponovivši da nije bilo razgovora o konkretnim imenima.

Negirajući da je već određeno da će biti novi ministar unutrašnjih poslova, on je pohvalio Aleksandra Vulina za kojeg je rekao da je "veran i lojalan Vučiću i da, za razliku od nekih drugih, ne ćuti kad napadaju Vučića".

On je istakao da takva medijska nagađana mogu da dovedu do toga da neko zaista u njih poveruje.

"Kod mene u stranci imate različitih imena koja se nalaze na (medijskom) poslužavniku i javljaju se ovi drugi da pitaju što oni nisu pomenuti. Potrebno je radi mentalnog zdravlja da se ima distanca u odnosu na to, da se svhati da je takvo nagađane samo senzacionalizam i da nije istina", rekao je Dačić.

BONUS VIDEO Samo Dačić ne tapše, dok ga Vučić ne pogleda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar