Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Političke ucene i pritisci u vezi sa međustranačkim dijalogom neće biti prihvaćeni, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da ga iznenađuje to što evropski posrednici, nakon požurivanja srpskih vlasti da dijalog počne, sada koče taj proces.

„Ja sam spreman. Predlagao sam da pozovem sve stranke u periodu od 15. do 18. marta, ali su se oni pobunuili da je to brzo. Ja sada čekam da se oni jave. Od te velike žurbe i od tih pritisaka ispada da ja moram da ih zovem da ih molim da se izjasnimo da vidimo kada će biti nastavak dijaloga“, rekao je Dačić gostujući na televiziji Pink.

Dodao je da je u Skupštinu stiglo desetak stranačkih platformi za dijalog, među kojima su stranke koje žele dijalog u prisustvu evropskih posrednika, ali i onih koji ne žele učešće stranaca.

„Ovi Ðilasovi bi najradije da sa Evropskim parlamentom sve dogovore, a mi da primenimo i verifikujemo ono što je njima neko obećao. To nije realno i takva vrsta ucena i političkih pritisaka apsolutno sa srpske strane neće biti prihvaćena“, naglasio je Dačić.

Predsednik Skupštijne Srbije je rekao kako je optuživan da koči razgovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima i priznao da nije baš oduševljen tom idejom.

„Tačno je da ja nisam oduševljen da svaki dan vodim dijalog sa tim nekim likovima sa političke scene koji ne mogu da se dogovore ni između njih, i mislim da je tu Tatjana Macura dobro rekla da se oni biju ko će biti kormilar na Titaniku. Jer, oni se pobiše između sebe, još nije ni poceeo taj dijalog. Zato sam ja rekao da bolje da Tanja Fajon bude posrednik u nekom njihovom međustranačkom dijalogu“, izjavio je Dačić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar