Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je, u razgovoru sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, zajednički procenjeno da nema potrebe da idu sa zajedničkom listom na predstojeće izbore, "imajući u vidu ko sve učestvuje na njima".

Dačić je novinarima rekao kako je njegova ideja bila da se ide sa zajedničkom listom, ukoliko postoje političke potrebe, ali da je, posle višenedeljnih razgovora sa Vučićem zaključeno da to nije potrebno na republičkom nivou, jedino u nekim mestima na lokalnim izborima, ako bude potrebno.

Dačić je naveo je da je ostavljena mogućnost da socijalisti sa naprednjacima izađu zajedno na lokalne izbore, u mestima gde se proceni da je to potrebno.

On je naveo da je razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom SNS -a Aleksandrom Vučićem, te da su zajednički ocenili da je dosadašnja saradnja socijalista i naprednjaka pozitivna i izrazili spremnost da te dve stranke i posle izbora nastave saradnju koja je u interesu Srbije.

„Predsednik SNS-a i moj prijatelj Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali već više nedelja oko ideje koju sam izneo, a to je da smo, ako postoje političke potrebe, spremni da imamo zajedničku listu kako bismo na taj način jedinstveno pristupili državnoj politici i objedinili odgovornosti za zajedničku državnu politiku – rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara“.

„Svako će ići samostalno. SPS će nastupati zajedno sa JS, a SNS će imati svoju koaliciju, osim u nekim sredinama gde se proceni da je potrebno da idemo zajedno na lokalne izbore“, rekao je Dačić.