Ivica Dačić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas da će u novoj vladi obavljati funkciju za koju se proceni da bi mogao najviše da doprinese državi i narodu.

On je, gostujući u Dnevniku RTS-a, izjavio da još uvek nije određena njegova funkcija, ali da je spreman da obavlja onu za koju se proceni da je najpotrebniji.

Dodao je i da to „nije pitanje samo za njega“.

Najavio je da će najverovatije sutra SPS potpisati sa Srpskom naprednom strankom koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na beogradske izbore.

PROČITAJTE JOŠ:

Dačić je kao potpredsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu, zakazao za danas u 10.00 sednicu vlade na kojoj će biti imenovan tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savet Evrope.

Rekao je da će biti na čelu tog tima, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

„Biće teška borba“, poručio je Dačić, koji je rekao da će najveći broj ljudi u timu biti iz Ministarstva spoljnih poslova, zatim iz Narodne skupštine i kabineta predsednika Srbije.

U timu će biti i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministar Tomislav Momirović, koji ima kontakte vezano za spoljnu trgovinu.

Dačić je ponovio će se u Savetu Evrope odlučivati po sili, a ne po pravu i pravdi.

„Nemamo nikakve dileme. Ovde se neće gledati po pravdi i po pravu. Ovde će se gledati po sili – odnosno, da li neko hoće da to silom nametne ili ne“, rekao je Dačić.

On je ukazao da su članice Saveta Evrope države, kao i da bi ovo bio prvi put da u članstvo te organizacije bude primljen entitet koji nije država.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope glasaće o prijemu Kosova 16. aprila, a finalna odluka očekuje se na sastanku Komiteta ministara Saveta Evrope 16. maja.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare